Ponorka Gallery

The Minor theatre has a beautiful interior with various nooks and niches. These niches have poetic names. We have Klicova dirka (Keyhole), Bonbonek (Candy), Matka (Mother), Usi (Ears), and Ponorka (Submarine). They are used for many purposes. Music sometimes plays In the Ears, in the Candycorner parents often take pictures of their children, and the Submarine (Ponorka) is an exhibition space where you will find remarkable works of children and grown-ups. Let yourself be inspired!


Current Exhibition

April 2022
Od Kanape přes utěrky po ilustrace
Martin Krkošek

Během nadcházejícího půlroku vám představíme autory unikátních krátkých animovaných filmů, které můžete vidět na Televizi Minor. Většina z nich se kromě animovaných filmů zabývá další výtvarnou tvorbu a tu bychom vám chtěli ukázat také. Připravte se tedy na krásné pokoukání!

V lednu se seznámíme s deseti vybranými výtvarníky. Dozvíte se něco o nich i o jejich tvorbě. Po zbytek sezóny si pak každý měsíc představíme umělce další.

Televize Minor

V době uzavření divadel v důsledku pandemie COVID 19 Minor rozhodl rozšířit své působení i do online prostoru. Po půlročním zkušebním provozu byla v březnu 2021 spuštěna Televize Minor.

Na této on-line platformě, která vznikla ve spolupráci se společností 13ka, se tvoří filmotéka s exkluzivním výběrem krátkých animovaných filmů, které vznikly na půdě filmových škol z celé ČR – FAMU, UMPRUM, UTB Zlín, SUŠ Ostrava, a dále filmy z nezávislých filmových produkcí z Čech i ze zahraničí.

Naším cílem je vytvoření originální filmové databáze, která svým exkluzivním předvýběrem nabídne rodičům kvalitní zábavu pro děti v zabezpečeném on-line prostředí.
Primárním publikem jsou diváci Minoru, zároveň se předpokládá širší divácký záběr zahrnující rodiče, kteří hledají alternativu k “Déčku”, YouTube atd. Na Televizi Minor najdete také minorskou audiovizuální tvorbu – sérii hraných večerníčků Běta a Břéťa s animacemi Venduly Chalánkové, trailery k inscenacím, portréty minorských herců, výtvarné workshopy, audio pohádky, interaktivní hry a další.

Orientovat se můžete podle kategorií – Pro nejmenší, Pro školáky a Pro otrlé, což je kategorie experimentálních čí tématicky náročnějších filmů pro starší děti a dospělé.

Za jednorázový poplatek 100 Kč získáte neomezený přístup ke všem pořadům, jejichž počet se každý měsíc navyšuje o 10-15 nových kousků.

Pusťte si je na  www.televizeminor.cz


Exhibitions in the Ponorka

Exhibitions in our theatre are only a supporting programme, although we have exhibited a number of renowned authors. Very much appreciated. These were the people in some way related to our theatre. Artists that we contacted ourselves, but also for those who work with us seemingly unrelated. However, beautiful things are always connected and we always strive to convey to children and their parents the widest range of spiritual food. In previous years we have exhibited for instance: Andrea Sodomkova, Ruda Smid, Matej Forman, Frantisek Skala, Peter Nikl, Renata Vosecka, Martina Kopecka, Martina Stankova, children from artistic clubs Paleta, Roztoc, Zusle, Robert Smolik, Pavel Kodeda, Bara Cechova, Radka Mizerova, Dagmar Urbankova, Andrea Skalova, Petra Stetinova-Goldflamova, Kanako Koukalova a number of others.

Exhibitions are open to the public only when we play shows. Nevertheless, do not worry we do play often though!