Strana I.

V Praze v divadle Minor.

Ročník MMV. - MMVI

Minoroviny

Zřizovatel hlavní město Praha

Odpolední vydání.

Administrace: Vodičkova 6, Telefon: 222 231 351.

Divadelní kritici píší recenze do novin. Vy můžete napsat tu svou do MINOROVIN. Vyjádřete svůj názor. Staňte se novinářem!

Vyberte téma recenze

Chcete nám taky
napsat hodnocení?

Ztroskotání vzducholodi Italia

Ztroskotání vzducholodi Italia

Je to tedy hodně silné, sugestivní představení s minimem dialogů, kdy působí obrazy + hudba. Tu samotu... chlad..., bezvýchodnost, naději i její ztrátu a znovuobjevení, odvahu, přátelství je tam cítit po celou dobu. Velký zážitek! Moc děkujeme.

Nejlepsi

Záhada hlavolamu

Nejlepsi detske predstaveni ever! I jako dospela jsem byla unesena a strasne se nam to cele rodine libilo! Skvele vykony i interakce s detskymi divaky. Bravo!

Mirka

Naprosto skvělé!

Zá-to-pek!

Krásně ztvárněné představení - loutky, stíny, vtipné herecké pojetí...a hlavně nadšení herců. Moc hezká hudba, osvětlení. Prostě paráda. Velmi silné a dobře pro děti znázorněné historické skutečnosti, které se prolínají s jeho životem. Děti byly nadšené a my učitelky dojaté.

LuFry

Mia a velryba

Mia a velryba

Nádherný příběh, dojemný :-) skvělí herci, skvělí muzikanti, já i syn jsme byli nadšení.
Děkujeme za ten zážitek !!
Vendula a Peťa Š.

vendasek

Žádost

Perníková chaloupka

Prosim vratte nam pernikovku!

Richard Smid

Nádherné, emotivní představení

Bratři naděje

Mockrát Vám děkuji za krásné představení. Úžasné ztvárnění těžké doby. Vtáhlo nás to do děje. Prožívali jsme to všechno s hlavními hrdiny a byli jsme velmi pyšní na naše legionáře.

Jana

Děsivá ,,Sněhurka"

Sněhurka is not dead

Dobrý den, dnes jsme se školou navštívili představení Sněhurka is not dead. Toto představení bych určitě neinzerovala pro děti mladší 12 let. Devítileté děti bavily pouze youtuberovo vložky, což je děsivé, protože ani v divadle neuniknou bídnému humoru internetu. Při hlučné hudební produkci si zacpávali uši a celkově se nudili. Nedokázali ocenit práci s kamerou na které je toto představení postaveno. Reklama fastfoodového jídla a smrad z přepáleného oleje při přípravě hranolek pro trpaslíky byl vrchol úpadku kultury pro mládež. Lituji času, který jsme mohli využít smysluplněji.

Veronika

Bratři naděje

Představení nadchlo nás všechny, mládež i doprovod. Děti se cestou domů samy vracely k jednotlivým scénám, obrazům představení, mluvily o něm a o legionářích, o hudbě i o tom, jak Smrtka plula po jevišti, o stínohře, jak herci vytahovali děti z hlediště a jakoby hráli s nimi, a že tedy to by oni nedali/nebo dali, to podle nátury, a vůbec.. Bylo vidět, že tak imaginativní přístup je úplně strhl.

Michaela Škodová, ZŠ Kunice

Kouzelné písně, zlo a láska - teď a tady

Robin Hood

V tomhletom kousku všechno do sebe náramně zapadá.
Nejdříve mě tedy překvapilo, že jsem se ocitla na muzikálu, ale vzhledem ke kvalitě písní i jejich interpretace jsem se na tento žánr brzy přepnula. Petr Stach (další z našich rodinných superstar) jako průvodce dějem, ztělesněné zlo - vévoda z Notinghamu (doma neřekneme jinak než Herodes) i skromný Robin jsou vskutku muži na svém místě.
Chodívám do divadel už nějaký ten pátek a občas moc tomu co se děje na jevišti nevěřím. Tady ale věřím všemu.
Děkuji - i za CD s písněmi, díky kterému si představení můžeme připomínat.

Helena J.

Paráda od začátku do konce

Lipany

Tenhle kousek jsem viděla třikrát (nalákala jsem na něj mj. třídu jednoho ze synů a pak na mě spadlo dělat jim doprovod) a klidně bych na něj zašla znovu, třeba hned zítra.
Je to síla od začátku do konce - pan Nosálek byl jednu dobu naše domácí superstar, jeho výkon je autentický a báječný, stejně jako všech ostatních, včetně výpravy (tři papeži například, to se snad ani nedá popsat) nebo dokonalého scénáře (časová osa znázorněná jako děděček dědečka - a to ukázáno na divácích).
Kdož jsú boží bojovníci už u nás nikdo z dětí ve staré úpravě nezazpívá.
Díky, díky a ještě jednou díky.

Helena J.

Vytrvalé obrazy

Ztroskotání vzducholodi Italia

Představení jsem viděla asi před dvěma týdny, ale stále ve mně zůstávají pomalé mrazivé obrazy, objevují se několikrát denně. Děti v Minoru nebyly od začátku pandemie, tak můj nápad dopředu vypískaly, ale teď se nám občas mimovolně vzducholoď Italia a pobyt na sněhové kře nějak dostane do rozhovoru, což mě těší. Díky a těším se na další představení!

Helena J.

Sněhová královna

Sněhová královna

Představení je skvělé. Plné a zábavné. Skvělý hudební i vizuální zážitek. Syn (7let) nadšen a dva dospěláci s ním také. Vřele doporučuji. Při něm žijete přítomností:)

Aneta Žďárská

Trosečníci polárního moře.

Ztroskotání vzducholodi Italia

Také jste jako dospívající četli knihu Františka Běhounka Trosečníci polárního moře? Toto představení vás přenese přímo do středu dění této knihy či lépe řečeno do okamžiků před havárií Itálie a do okamžiků snahy o vlastní záchranu přeživších po havárii, děj končí vyzvednutím trosečníků ledoborcem Krasin.
Dokud vzducholoď letí, odehrává se děj nahoře nad jevištěm, až vzducholoď spadně z oblohy, přenese se i děj dolů, do nekonečných ledových plání, na ledovou kru.
Moc hezky je řešeno střídání obrazů "přetahováním" černých zástěn přes jeviště. Připomíná to sledování políček fotografického filmu, umožňuje to hercům přesun, lepší znázornění děje a zvídavé dětské oči sledují, kde nechtěně vykoukla noha či loket a mají z toho radost.
Ač dospělá, znalá divadelních triků, na představení jsem se cítila jak uprostřed polární pustiny. Když konečně přišla záchrana trosečníků málem jsem upustila slzu dojetím.
Na představení jsem byla s dvěma kluky 10 let a představení se jim taky moc líbilo. Otázek po představení byla spousta, ráda jsem sledovala, jak na ně divadlo zapůsobilo.
No a já už jsem pohledala v knihovně a na nočním stolku mám opět nachystanou Běhounkovu knihu.
Rozhodně doporučuji ke shlédnutí každé dobrodružné duši. Moc hezké představení.

Eva

Eva

Doslechl jsem se o derniéře... Plánujete hru natočit?

Hon na Jednorožce

Zdravím. Tuhle geniální hru jsem viděl už snad 4x. Myslím, že by stálo za to, jednou ji zahrát pro kameru, aby byla uchována i nadále. Co na ten nápad říkáte?

Josef Lát

Vánoční představení

Vánoce

Chtěla bych vám moc poděkovat za krásný zážitek pro celou naši rodinu a načerpání vánoční atmosféry. V dnešní době to pro nás bylo opravdové pohlazení na duši. Všichni jste byli úžasný! A třešinkou na dortu byla na závěr neskutečně silná píseň zpívaná všemi (i zákulisními) aktéry. Ještě teď mi při vzpomínce buší srdce! Díky.

Anna O.

Potlesk

Dnes provází Minor

Rádi bychom vám tímto chtěli zatleskat ve stoje za včerejší prohlídku Novoměstské radnice, což jsme vzhledem k povaze představení nemohli učinit. Děkujeme Jitka

Jitka Honzíková

Bratři naděje

Bratři naděje

Dobrý den,
dnes jsme se synem deset let navštívili divadlo Minor, představení "Bratři naděje". Nejprve jsem měla obavy, že ho to nebude bavit, že se bude bát nebo se dokonce nudit.
Mýlila jsem se :). Obavy měl pouze na začátku, ovšem po chvilce se vše změnilo. Představení bylo úchvatné, moc jsme se pobavili a já si poplakala dojetím. Skvělé stínové divadlo, rytmická hudba, chytlavá melodie, loutky v nadživotní velikosti. Hlavně představení má děj. Ukazuje, co znamená rodinné pouto, jak jednoduše pomoci ve zlé době, ano je tam bolest, ale také láska, protože jedno bez druhého nejde, tak jako v životě. A k tomu se člověk dozvěděl zase něco nového.
Divadlo jsem opouštěla s nadšením, dojetím a při otázce: Jak se Ti Ondro divadlo líbilo? Odpověď zněla: Hned na začátku jsem se trošku bál těch loutek, toho čerta, ale bylo to moc pěkný, zasmál jsem se.
Měla jsem radost. Nakonec jsme se půlka sálu loučili a děkovali ve stoje a herci se nám 3x vrátili, byla to nádhera.
Takže za nás určitě ANO, běžte se podívat stojí to za to, doporučujeme.
S pozdravem vaší stálí návštěvňíci Ivet a Ondrášek K.

Ivet

Bratři naděje

Bratři naděje

Příběh rodiny Kopeckých mě dostal. A jeho zpracování také. Pokud v panu režisérovi sílil smutek, jak je vše zapomenuto - bratři, legionáři, naše republika, válka - tak udělal ten nejlepší možný krok, aby tomu tak nebylo. Nejen on, ale i všichni kolem něj. Včetně Jakuba Kopeckého.

Jsem moc rád, že Minor existuje, že Minor nabízí takové kousky.

Nejste divadlo, jste prostě MINOR!

Libor Peprný

Hloubka prožitku, síla příběhu

Lipany

Už to bude víc než rok, co jsme představení viděli a vzpomínka na něj je pořád strašně silná. Skvělý výkon Ondřeje Nosálka se mi zaryl hluboko pod kůži a do srdce. Jeho interpretace cesty k poznání toho..., kde leží království boží, je pro mě velkou školou prožívání lidí doby husitské - pravda, smysl, láska, čest, hrdinství, ideály. Co předávali rodiče té doby svým dětem a co mohu předat já, sama máma dvou dětí. Otázky tolik živé a aktuální i v naší době. Díky, Minore!

Martina Ekrtová

TOP!!!

Demokracie

Naprostá pecka! Dáváme nejvyšší možné ohodnocení (za obsah i technické provedení)!!!!

Martin a Jana K.

Bajaja

Bajaja

Svěží, nápadité a vtipné představení s dokonalým hudebním doprovodem, které vtáhne nejen děti, ale i jejich dospělý doprovod.

Petra Sýkorová

skvělý večer v Minoru!!!

Zem pamätá

Děkujeme za skvělý zážitek v Minoru a obdivuhodné výkony všech zúčastněných. Představení z těch, na které se nezapomíná!!! Bravo! Bravo! Bravo!

Ivana Vítková

Zem pamätá

Zem pamätá

Děkujeme Minore za zprostředkování zážitku! Slovenské komorné divadlo Martin i Jiří Havelka mají náš velký obdiv, konkrétně představitel hlavní role, Tomáš Grega, se svým skvělým hlasovým fondem a sportovní výdrží. Přeci jenom dvě hodiny běhat na běžeckém pásu, při tom hrát na kytaru a čistě zpívat, to tedy klobouk dolů!

Dita K.

Tak to bylo něco!!!

Robin Hood

Úžasné představení...skvělá hudba, geniální scéna, výborní herci. Naprosto nás to uchvátilo všechny - děti i dospěláky. Určitě půjdeme ještě jednou. Děkujeme za skvělý zážitek.

Jana Žáková

Famózní

Nanuk

Představení Nanuk oslovilo malé i velké. Propojení hudby, světel a herců je dechberoucí. Opět Minoru děkujeme za nezapomenutelný zážitek.

Veronika a žáci ze ZŠ speciální Starostrašnická

Naplněná očekávání

Demokracie

Děkujeme za nádherné, hluboké, propracované, pestré, zábavné, důmyslné představení. Moc jsme se těšili, dlouho jsme čekali, očekávali jsme "bombu". Naše očekávání byla naplněna. Velké poděkování, potlesk a hluboko-sklon všem tvůrcům a zúčastněným.

Gabriela Gyömberová